Hello@AmmorLLP.com / 36 E23rd Street, New York, NY 10010 / © 2019 by AMMOR Architecture LLP

1/5
Switch Box

Flexibility and specificity drove the renovation of this apartment which was divided into fixed and adaptive zones. This pied-à-terre is designed to be used by members of a multi-generational family, usually independently but often at the same time.

As fixed zones, the Living Room and Bedroom are defined by the scale and size of the furnishings, creating a static arrangement.

Adaptive zones include the study, kitchen, and bath suite. The study mostly functions as an office (with pop-up desk) and  converts into a sleeping nook. The entry is lined with storage cabinets that also hide the fridge and pantry. The bath is set up with a central dressing space flanked by shower, vanities, water closet, and ample storage.

The motif of lines, planes, and volumes helps to code and define each space, creating a play between inert and dynamic elements.